keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Asuntoa etsimässä

Tänään vietin päivää tutkaillen, löytyisikö lähialueilta meille uutta kotia. Vuokrasopimuksemme katkeaa  helmikuun lopussa ja meillä on halutessamme mahdollisuus vaihtaa asuntoa tai jatkaa tässä.  En panisi pahakseni, jos löytäisimme hyväkuntoisen ja miellyttävästi sisustetun asunnon, mutta tänään niitä ei liiemmin ollut tarjolla. 

Asuntoagenttimme kierrätti minua samantyyppisissä murjuissa kuin reilu vuosi takaperin. Neliöitä oli yllin kyllin ja liikaakin, mutta sillä ei ole merkitystä jos seinät kupruilevat, asunnossa haisee epämääräiselle tai se sijaitsee kaukana kaikesta. Näillä vuokrahinnoilla odottaisi jotakin vastinettakin... jos kämppä on paskassa kunnossa, niin olisipa edes jotain vanhan ajan charmia tai sitä tunnelmaa, mihin ihmiset rakastuvat vanhoja rintamamiestaloja ostaessaan.

Olin toki etukäteen kertonut toiveitani asunnosta, mutta ne olivat kaikuneet kuuroille korville. Yksi asunnoista oli kuitenkin kuin ihmeen kaupalla toivomani kaltainen. No, siinä asunnossa neuvottelut olivat jo menossa, ja onkin erittäin epätodennäköistä että me saisimme asuntoa. Ainakin tein hyvän asunnon avulla selväksi, että sen tyyppistä etsitään, eikä huonokuntoista, yli-isoa asuntoa. Kierrosta jatketaan lähiaikoina. 

Shanghain asunnoissa on yleisesti ottaen monia epäkohtia, jotka helposti jäävät aluksi huomaamatta. Home on yleinen ongelma ja korjausmiehet voivat korjata asian esimerkiksi maalaamalla homeen päälle. Rakentamisen laatu on huonoa. Hirveästi täällä rakennetaan ja olevinaan hienoa, mutta viimeistelyt jäävät tekemättä ja talot näyttävät jo viiden vuoden jälkeen rapistuneilta. Mitään eristämistä ei ilmeisesti taloissa harrasteta, niin tavattoman kylmä niissä ilman lämmitystä on. Koulussakin ollaan aina takki päällä. Näin koululla, kun yhden luokkahuoneen lattiaa uusittiin, ja suoraan maalattian päälle aseteltiin laatat. Kylpyhuoneissa on poikkeuksetta täysin suora lattia ilman vähäistäkään kaatoa, joten jos et käytä lastaa, vesi jää lillumaan lattialle seuraavaan suihkukertaan saakka.
 

Lavuaarin tueksi sopii vaikkapa puukeppi.

Asunnossa oli uunikin ja sille aika mielenkiintoinen kotelo.

Tässä näkyy nykyinen suihkumme. Seinäaukkoa ei suotta ole jaksettu tiivistää.

Suomessakin paljon kuulee rakentamisen ongelmista, että ei kai se ihan yksinkertaista ole. Talon pitäisi hengittää, mutta olla energiatiivis. Voin kertoa, että täältä Shanghaista sitä vastausta ei ainakaan ole tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti