sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Joulu- ja talvitunnelmia

Jouluun on enää muutama viikko, mikä alkaa näkyä Shanghaissakin. Täällä joululla ei ole sen kummempaa merkitystä kuin se, että ehkäpä kassakone kilisee tavanomaista enemmän. Joulupukin kuvia ja muita amerikkalaistyylisiä koristeita on liimattu joidenkin kauppojen oviin. 


Kävimme tänään yksillä joulumarkkinoillakin. Siellä olisi saanut glögimukillisen 55 rmb:llä (noin 7 e), lisäksi oli jonkin verran joulukoristeita, nättejä havukransseja yms. Vaikka havukoristeet olivat nättejä, jätimme ne ostamatta. Tavallaan joulua voisi vähän yrittää täällä tehdä, mutta toisaalta yksi kranssi ei sitä muuta miksikään: vietämme joulun kaukomailla. Suhtaudun tähän vähän kaksijakoisesti. Toisaalta joulu saisi mielestäni olla pian ohi, koska se ei täällä kuitenkaan ole sellainen kuin sen "kuuluisi" olla. Toisaalta laittaminen ja puuhastelu saattaisi tuoda joulutunnelmaa, kuten se tekee Suomessakin. Ehkä se juttu on siinä, että täällä saisi mielestäni puuhastella aika pitkän tovin, jotta saisin asunnostamme yhtä jouluisen kuin Suomessa. Se johtunee siitä, että asunto oli valmiiksi sisustettu, eikä se vielä(kään) ole ihan sellainen, kuin tykkäisin.

Noh, enempiä pohtimatta teinpä kuitenkinkin piparkakkuja alkuviikosta, ja niistä tuli ihan oikean näköisiä, mutta maku oli kertakaikkiaan huono! Taisin laittaa vahingossa liikaa jauhoja, kun tuntui että olisi pahvia pureskellut. Osa piparkakuista pääsi sitten joulukoristeiksi seinälle :)


Piparkakut eivät onneksi murentuneet, kun pujotin niihin neulalla lankaa. Nuo punaiset linnut ovat huopaisia lasinalusia, jotka pääsivät nyt joulun alla seinälle.
 
Perjantaina kävin koulun jälkeen MOCA-museossa katsomassa Suomi designin näyttelyn, joka oli esillä viimeistä päivää. Oli kiva fiilistellä jotakin suomalaisia juttuja, kuten Marimekon kauniita kankaita. Esillä olivat myös varsinaiset hyvän mielen tuojat, nimittäin Minna Parikan pupunkorvakengät. Eniten minua kuitenkin hymyilytti yhdessä huoneessa ollut Hel Looks kuvaesitys, jossa heijastettiin vierekkäin Hel Looksiin kuvattuja tyyppejä ja shanghailaisia pukeutujia. Tämä oli mukava oma Suomi-hetkeni itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa... vasta perjantai-iltana tuli myös katsottua Linnan juhlia Yle Areenasta, sillä  juhlien aikaan me olimme jo yöunilla. 

Minna Parikan kengät. Eikös ole aika söpöt :)

Hel looks ja Shanghai looks. Jaa-a, aika persoonallista kuvaa välitettiin suomalaisista tänne Shanghaihin!

Täälläkin muuten on sää jo niin viileää, että olen siirtynyt talvitakkiin. Lämmityslaitteemme on mennyt jo kaksi kertaa rikki, mutta onneksi se on saatu pian korjattua. Paikalliset koirat ovat suurimmaksi osaksi puettu joko collegehuppareihin tai koko pukuun, joka näyttää paidalta ja housuilta. Rolle on vielä pysytellyt naturellina :)

Tällä koiralla on myös kultaiset kengät, ei vaan näy kuvassa.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti