lauantai 1. joulukuuta 2012

China's Got Talent!

Sain pari viikkoa sitten yliopiston opiskelijatoiminnan kautta kutsun Kiinan Talentin nauhoituksiin katsojaksi. Talent show esitetään Kiinassa nimellä China's got talent ja ohjelman jaksot kuvataan Shanghain Concert Hallissa. Idea on muuten sama kuin muissakin maissa, mutta täällä esittäjillä ilmeisesti saattaa olla joku koskettava tarina esityksen lisäksi. Esimerkiksi pari vuotta sitten Kiinan Talentin voitti sähköonnettomuuden vuoksi kätensä menettänyt, varpaillaan pianoa soittava mies. 




Ohjelmien nauhoituksiinhan yleensä tarvitaan yleisöä ja muistan, että Helsingin yliopiston ainejärjestöt tekivät toisinaan retkiä näihin. Yleensä ryhmät saavat Suomessa kai jonkinlaisen pienen palkkion. En ole varma, saiko ryhmä täällä korvausta, mutta meitä oli joka tapauksessa ihan mukava porukka. Odottelua oli paljon, heti aluksi jouduimme odottamaan liki kaksi tuntia, ennen kuin esitykset lopulta alkoivat. Odottaessa harjoiteltiin taputtamista ja hurraamista hyvin perusteellisesti. 

Kiinalaisille opiskelijoille yleisössä oleminen tuntui olevan jännää, koska ohjelman tuomaristo tietysti koostuu kiinalaisista kuuluisuuksista. Tuomaristossa oli näyttelijöitä ja musiikkiammattilaisia sekä erittäin menestynyt miesvoimistelija Yang Wei. Wikipedian mukaan hänellä näyttäisi olevan useita olympiakultamitaleja ja maailmanmestaruuksia. Vieressäni istunut kiinalainen nuori naisopiskelija kertoi olevansa tosi innoissaan erityisesti tästä komeasta voimistelijasta.

Valkopaitaisen miehen esitys oli siinä, että hän ilmanyrkkeili pöydällä olevat viirit pyörimään. Keltapuseroinen tuomari Yang Wei kävi kokeilemassa samaa, ja eiväthän ne viirit liikkuneet mihinkään, vaikka hän kuinka takoi ilmaa viirien edessä.

Tässä puolet tuomaristosta. Oikealla todella viehättävä näyttelijätär ja laulajatar Annie Yi (伊能靜).

Esitykset olivat yhtä moninaisia kuin Suomenkin Talentissa. Esityksiä oli monta, joten en ole varma näkyvätkö kaikki lopulta tv:ssä, tai tehtiinkö tässä kerralla useampi jakso. Kolmen tunnin aikana näin muun muassa pandakarhuhaalareissa tanssivan ja a cappellana laulavan miesryhmän, Gangnam Stylen tahdissa rintalihaksiaan vuorotellen jännittävän miehen, hienoja temppuja tekevän villakoiran, taitavan akrobaatin ja miehen, joka lauloi jotain helppoa laulua, mutta naksutti samalla komppia jotenkin leukaluutaan liikuttelemalla. Kun leukakomppi ei tehonnut tuomaristoon, hän esitti vielä toisenkin kykynsä, joka oli nenällä melodian viheltäminen.

Voi olla, että esittäjillä oli niitä mainitsemiani koskettavia tarinoita, mutta en tietenkään ymmärtänyt niistä yhtään mitään. Tosin yksi Michael Jacksonin tanssityyliä jäljittelevä mies reväytti esityksensä lopuksi auki julisteen, jossa hän kirjoitti haluavansa löytää vaimon. Jos ja kun miehen esitys pääsee tv:hen, hän ainakin saa paljon näkyvyyttä; ehkäpä vaimokin löytyy! Tuomaristo kysyikin jo meiltä yleisön edustajilta, oliko joku kiinnostunut tästä miehestä, mutta minulta meni vähän ohi, että löytyikö sieltä halukkaita.... Kyllä mies ihan mukavasti osasi tanssia, mutta oli kyllä aika laihan puoleinen.

Vaimoa hakeva tanssitaituri
  

Me istuimme aivan tuomariston edessä, lavalta katsottuna kolmannessa rivissä. Luulen, että näyn telkkarissa, mutta vielä pitäisi selvittää, koska tähtihetkeni koittaa. Olen ollut saamaton asian suhteen, ohjelma on saattanut jo mennäkin, vaikka tietysti haluaisin nähdä sen!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti