sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Shanghai Biennale

Shanghaihin satoi viittä vaille vuodenvaihdetta ensilumi. No, myönnettäköön, että se oli hyvin vetistä räntää, mutta silti. Rolle ei ollut moksiskaan, mokomahan on yleensä talvisin tykännyt hypätä penkkojen päälle.Äskeisellä lenkillä lunta ei enää näkynyt, mutta yöt jatkavat ennusteiden mukaan pakkasen puolella. 



Voisin laittaa muutamia kuvia ja lyhyet esittelyt parista taidepaikasta täällä Shanghaissa. Yleisesti ottaen pidän nykytaiteesta ja luokkatoveriltani sain vinkin käydä tutustumassa Shanghai Biennaleen. Shanghai Biennale on rakennettu jonkin entisen voimalaitoksen sisälle, mihin paikan nimikin viittaa: Power Art Station. 

Biennaleen on vapaa pääsy, mutta periaatteessa näyttelyyn pitäisi varata lippu kiinankielisen nettisivuston kautta. Koska emme olleet varanneet aikaa/lippua, ostimme 10 rmb:n hintaiset opiskelijaliput sisäänkäynnin lähellä olevasta kopista (1,3 euroa, normaalilippu 2,6 e). Kukaan ei loppujen lopuksi ollut lippua vailla, joten sanoisin, että paikalle voi lampsia muina miehinä.

Paikka oli suuri, viisikerroksinen tila sisälsi jokaisessa kerroksessaan useita gallerioita. Pidin itse tilaa oikein sopivana nykyiseen käyttöönsä, heti eteisaulassa katto kohosi korkeuksiin ja iso teos pääsi oikeuksiinsa. Pahoittelen huonoja kuvia.





Biennalessa oli ihan kiinnostavia juttuja, ei toki kaikkeen jaksanut keskittyä. Ihan kaikki teokset eivät ikävä kyllä olleet edes "päällä". Minua kiehtoi esimerkiksi halkaisijaltaan parimetrinen metallipallo nimeltään Wanderer, jonka olisi pitänyt liikkua 25 cm minuutissa. Poloinen vaeltaja oli kuitenkin ahdistettu paikoilleen laudankappaleilla. Biennalessa oli teoksia monista maista. Palermo-galleriassa tunnistin heti taustalla soineen Arvo Pärtin Cantuksen, jonka voisi kyllä kuvitella monenkin teoksen taustalle. 


Tätä voisi luulla pehmeäksi levähdyspaikaksi, mutta kyseessä onkin puinen teos.

Joulua edeltävällä viikolla tulin käyneeksi kuululla taidealueella Moganshan Lu:lla (M50). Nyt olin varannut enemmän aikaa kuin edelliskerralla ja kiersin varmaankin parikymmentä galleriaa. Teosten hinnat olivat kyllä täysin yli oman budjettini, ainakin niiden, joista pidin. Ostin jostain halpalaarista kaksi kuvaa, joissa tausta oli maalattu ja päälle tehty leimasimella tms.yksinkertaisella tekniikalla naisen rintakuva ja toiseen naisen profiilikuva. Voin kuvitella niiden sopivan yhteen lapsuudenkodistani olevan ruskean ikonin kanssa. 

 


Pidin eniten galleriasta, jossa oli erilaisia valoteoksia.
Lopuksi toivotan kaikille oikein hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti