keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Suomalainen joulu Shanghaissa

Tapaninpäivän terveiset teille, rakkaat. 

Joulu alkaa olla tältä vuodelta ohi, ehkä pitäisi päästää helpotuksen huokaus. Itse pyhät menivät nopeasti. Jouluaattona ja tänään, tapaninpäivänä, olin tavalliseen tapaan kiinan tunneilla. Moni opiskelija oli tietysti mennyt kotimaahansa jouluksi, mutta vastapainoksi monella oli lapset mukanaan koululla. Lapset käyttäytyivät hienosti ja olivat erittäin suloisia muutenkin! Aattona luokkatoverit ja opettaja toivat vähän herkkuja syötäväksi.Viimeisen oppitunnin käytimmekin sanapelien pelailuun ja maistiaisiin. Tarjolla oli mm. sushia, nuudelia, intialaisia kookospikkuleipiä ja japanilaista makeaa punapapuhyytelöä. Lapsukaisten herkkua tuntuivat olevan erityisesti kuivat merilevälevyt, jotka mielestäni maistuvat suolaiselle merelle.

Eilen opiskelin joulupäivän ratoksi 13 uutta sanaa. Opiskelun lisäksi aloitin jouluksi säästämäni Riikka Pulkkisen uusimman kirjan ja katsoimme dvd:nä Intouchables -elokuvan. Oli kyllä hyvän mielen elokuva, suosittelen! Suklaata ja muita perinteisiä jouluruokia on myös nautittu. Ehkä liikaakin, sillä tänään opettaja sanoi minun näyttävän ihan joulupukilta. Joulupukilta? Loukkaannuin, vaikka en voi asiaa kieltääkään - tyynyjä ei tarvita. 



Varsinaisen jouluaterian nautimme perinteiseen tapaan aattoiltana. Löysin lanttuja Carrefourista. Tai luulin löytäneeni. Juures oli lantun tuoksuinen, mutta sisältä paljastui violetti malto. Mikä lie. 

On ollut mukava lukea joulujuttujanne Facebookista ja yleisesti Suomi-juttuja nettilehdistä. Olen tulossa kotiin käymään näillä näkymin helmikuun alussa, toivottavasti tavataan silloin. 
Muuten, täällä Shanghaissa on myös kylmä. Muutamasta lämpöasteesta huolimatta pipo on poikaa. Ja ikkunoista vetää!

Rolle sai pukilta uuden kettulelun. Nätti poseeraus ennen leikkejä.
 

2 kommenttia:

  1. Mysteerijuures! Koititko lanttulaatikon tekoa oudosta väristä huolimatta? Toiko pukki lahjoja? Toivottavasti nähdään helmikuussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laatikko tehtiin, tuli sellaista vispipuuron väristä! Ei ollut yhtä hyvää mielestäni kuin yleensä. Muut laatikot olivat onneksi parempia :) Nähdään!

      Poista