torstai 6. syyskuuta 2012

Aika on ruvennut kulumaan nopeammin, kun olen löytänyt itselleni tekemistä. 

En ole yhtä tehokas ja ahkera, kuin eräskin ihana naapurini Suomessa, mutta kyllä minäkin olen tottunut kohtalaisen paljon puuhastelemaan. Tämä uusi tilanne ilman työtä ja opiskelua saattaisi alkaa ahdistamaan, ellei jotakin mielekästä tekemistä olisi. Täällä Kiinassa voisin yrittää opetella iloitsemaan siitä, mikä ikinä päivieni sisältö onkaan. Totta kai ajattelen myös sitä, mitä tämän ajanjakson jälkeen, kotiin palattua...mutta nyt voisin antautua vähäksi aikaa tai chi -kursseille ja sen sellaiselle, pohtimatta työelämän vaatimuksia. Jospa siitä tarttuisi jotain mukaan loppuelämääni varten. 

Meitä ihmisiä on moneen lähtöön. Minulle koulumainen opiskelu on aina sopinut melko hyvin. Olenkin siinä mielessä onnellisessa asemassa, että olen nyt päässyt kouluun opiskelemaan kiinaa. Ja siitä minä kyllä nautin, ainakin toistaiseksi :) Emme todellakaan ole vielä pitkällä... Tämä alku on ollut melkein pelkästään ääntämisen (kiinan äänteet sekä toonit) opettelua. Itselleni on vaikeinta ollut tähän mennessä erottaa kuulemalla B ja P. Monet vokaalit kiinan kielessä ovat itse asiassa samoja kuin suomessa. E tosin on vähän öön kuuloinen. Monelle ryhmässä oli vaikeata sanoa nü (nyy), sillä siitä tuli heillä njuu. Aasialaisilla on merkittävä etu siinä, että he ovat tottuneet painamaan merkkejä mieleensä. Mutta ei se mahdotonta ole meillekään. Ehkä onnistun siirtämään dementian alkamista kiinan merkkien opettelulla.

Tänään tosiaan kävin testaamassa klubitalolla pedikyyrin. Olen aikaisemmin käynyt pedikyyrissä vain pari kertaa, ne Pärnussa. Virossa hinta oli 25 euroa, täällä noin 14 euroa. Tämänkertainen poikkesi aikaisemmista siten, että työskentely oli nopeampaa ja tässä ei ollenkaan rasvattu eikä hierottu jalkoja. Jalat tulivat kuitenkin siistiksi ja rasvailin sitten itse kotona. Ei ehkä kaikkein rentouttavin kokemus, mutta hyvä ensiapu kulahtaneille jaloilleni.
Iltapäivän vietin Taikang Lu:lla, jossa olen käynyt kerran aiemminkin. 

Taidemaalari työssään. Parissa putiikissa oli tarjolla myös tietokoneohjelmoituja öljyvärimuotokuvia.




Taikang Lu:n alueella on viehättäviä kujia.



 

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa että alkaa tekemistä löytyä ja elo tuntua mukavammalta!! :)

    VastaaPoista
  2. ja kommentointikin näemmä onnistui, jei!

    VastaaPoista