sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kuvia viikon varrelta

Rolle ottaa rennosti.
Sunnuntai käy viimeistä tuntia, nyt on jo vähintäänkin pienten koirapoikien nukkumaanmenon aika. Täällä kuitenkin kukutaan pystyssä  vielä koko perhe. 

Vitsi mikä sosiaalinen viikko takana päin. Viikko sitten päätin, että yritän olla reipas ja aktiivinen uusien tuttavien saamisessa. Päätin, että koulussakin juttelen joka tauolla jonkun kanssa. Suunnitelma toimii ihan hyvin. Luokkamme alkaa muutenkin paremmin ja paremmin tutustua toisiinsa, mikä on miellyttävää. Koulun lisäksi olin kahdessa Shanghain suomalaisten tapaamisessa, keskiviikkona klubitalon naistenillassa ja perjantai-iltana ulkona muutaman suomalaisen kanssa. Yhtenä päivänä vietin muutaman tunnin random-naisen kanssa, johon tutustuin taidemuseossa. On siis ollut varsin mukavaa. Odotan, että tapaisin uudestaankin näitä kivoja ihmisiä, joihin olen viime päivinä saanut törmätä.

Muuttokuormani saapui perjantaina, sekin tuntui hyvältä kuuden viikon odotuksen jälkeen. Ei sieltä nyt ihmeitä saapunut, mutta jotain kivoja tavaroita, jotka saavat olon tuntumaan kotoisammalta. Kylpytakki, hääkuvat ja singstar nyt ehkä eniten ilahduttivat. Mutta voi, kunpa laatikossa olisi ollut muutama kilo Fazerin suklaita, niin sitten olisi ollut aihetta juhlaan! 

Täällä vieraileville tiedoksi, että puutelista tulee olemaan pitkä, jahka tänne päin tulette...suklaan lisäksi tarvetta olisi mm. kardemummasta, vaaleasta hiusväristä ja meikkivoiteesta, Gillette for women-geelistä jne jne. Täältä ei ihan kaikkea saa, vaikka paljon imported tuotteita onkin. Lisäksi hieman kyllä haikailisin sitä Sofi Oksasen uutta kirjaa, kun olen hänen aiemmista teoksista tykännyt kovasti. Postiin en oikein luota, sillä olen lähettänyt täältä postikortteja 2,5 viikkoa sitten, eikä yksikään ole sanonut, että olisi korttia vielä saanut. Noinkohan perille koskaan saapuvatkaan. 

Laitan vielä vähän kuvia viikon varrelta. Lauantaina kävelimme joen toisella puolella muuten vain kaupunkia tutkailemassa ja tänään kävimme retkellä siellä, missä tuo oma Huangpu-jokemme yhtyy Yangtzeen. Massiivinen joki olikin, maailman kolmanneksi pisin joki. Maisemista tuli mieleen, että vaikka Shanghai sijaitsee rannikolla, niin täällä ei kyllä taida olla minkäänlaisia hiekkarantoja. Varmasti vesikin on niin saastunutta, että suunnilleen jalka liukenisi pois, jos yrittäisi uimaan mennä. Viikko sittenhän uutisoitiin, että Yangtze on värjäytynyt punaiseksi, sisämaassa siis, tässä linkissä kuvia aiheesta
 


Katumaisemaa Puxin puolella, Fumin Lu:lla.
Tässä vaihdetaan multia kukkalaatikoihin.

Puistoon tehty nätti vesiputous.
Yangtzen vesi taisi olla vähän koholla, sillä näköalalaituri oli veden peitossa.


Näimme jokivarren puistossa kolme hääparia. Kahdella muulla morsiamella oli valkoinen puku, tämä oli mielestäni puvuista ihastuttavin taidokkaine kukkakirjailuineen.
Perjantain auringonlasku, näkymä olohuoneen ikkunasta Huangpu-joelle.



1 kommentti:

  1. Kiva kiva :) Meillä postit kulki kyllä Suomeen päin, mutta juuri mitään ei tullut perille Kiinaan...

    VastaaPoista