tiistai 11. syyskuuta 2012

Have you always been this fat?


Koululla kerrottiin eilen muutaman päivän retkestä Lushan Mountainille, joka on UNESCO:n perintökohde. Matka paikan päälle tapahtuu junalla yön yli. Ilmoittauduin tänään mukaan, tämä on hyvä tilaisuus päästä vähän sisämaassakin käymään. Paikka on kuvien perusteella todella kaunis, toivottavasti se myös oikeasti on sitä!

Retki on syyskuun viimeisenä viikonloppuna ja sitä seuraakin viikon loma. Tuo loma liittyy Kiinan kansallispäivään ja samalla on myös mid-autumn festival, joka liittyy sadonkorjuuseen. Silloin syödään jotain kakkusia (moon cakes), joita kaupat ovat jo pullollaan.

Tänään kävin klubitalon omalla personal trainerilla, Sunnylla, käyttämässä treenikerran, joka jäi Annalta käyttämättä. Heti alussa hän kertoi, miten paljon hänen asiakkaansa olivat kaventuneet, eikä epäselväksi jäänyt, mikä minun tavoitteeni olisi. Hän kysyikin, että miten kauan olen ollut noin lihava, vai olenko ollut aina. Naurattaa, miten suoria kiinalaiset osaavat olla, kun sitten joku "ei:n" sanominen voi olla hankalaa! Sunny vaikutti hyvin vilpittömältä, enkä yhtään epäile, että hän olisi halunnut loukata minua. Hän vain sanoi, niin kuin asia on. 

Sunny veti kokovartalotreenin, joka oli ihan ok. En kuitenkaan kokenut, että saisin pt:llä käymisestä kovin paljon muuta irti, kuin tietysti sen, että ei ilkeäisi olla menemättä salille ja sovittuihin treeneihin. Itselläni on paljon tietoa siitä, miten kannattaisi treenata ja syödä. Jos vain saan salille mentyä, yleensä teen siellä ihan kunnon treenin. 

Treenin jälkeen lähdin koululle ilmoittautumaan retkelle ja sen jälkeen käppäilin läheisessä puistossa. Näin ukkoja pelaamassa mahjongia tms. pelejä. Puistossa oli yksityiskohtaiset käyttäytymisohjeet, mm. "do not urinate and shit." (Toki näin kaksi ukkoa pissillä, mutta se kuuluu täällä asiaan). 

Paikallinen peliporukka. Kymmenittäin oli pelaajia puistossa.
Kävelin puiston läpi ja suuntasin netistä löytämääni hierontapaikkaan. Otin 45 minuutin selkähieronnan öljyllä, hintaan 138 RMB (17 euroa). Hieronta ei todellakaan ollut liian hellää, vaan kyllä otti tosi kipeää välillä, vaikka niin hentoinen nainen oli hierojana. Luin jostain, että kiinalaiset tykkäävät kovista otteista hieronnassa. Paikka oli oikein siisti ja kohtuuhintainen, lisäksi siellä oli englanninkielen taitoinen johtaja. Ikävä kyllä paikka on kaukana kodista, mutta ehkä joskus koulun jälkeen voisi käydä siellä.

3 kommenttia:

  1. Moikka!

    On kyllä hauska lukea tätä blogia, itse kun ei tullut sitä tehtyä :)

    Hyvä Sunny, ihan samat kysymykset tuli mullekin alussa ja aina välissäkin loman jälkeen. Ja kaupassa kyseltiin ootko raskaana yms. Eipä voinu kun nauraa :) No mut hyvä kun tuli treenikerta käytettyä!

    Kiva kun oot löytäny tekemistä ja reissuakin pukkaa. Innolla odotan matkakertomusta!

    VastaaPoista
  2. Ai niin ja siinä lähihierontapaikassa tunnin öljyhieronta alennuksen kanssa taitaa olla jotain 170 RMB, eli ei paljon kalliimpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista Anna, kyllähän sitä melkoinen jättiläinen täällä onkin, mutta aika säväyttäviä kommentteja silti heittävät :D Joo, eiköhän se Bamboo7 paras vaihtoehto, lähellä ja siisti. Btw on iso mustelma selässä eilisen käsittelystä...

      Poista