maanantai 24. syyskuuta 2012

Taidetta ja sirkushuveja

Olen miettinyt pääni puhki, mistä ja millaisia tauluja hankkisin tänne. Asunnossa valmiina olleet sisustustaulut eivät miellytä silmääni vaan pikemminkin ärsyttävät. Olenkin nostanut ne komeroon. Siis; mitä tilalle? 

Kuulin sattumalta "painter's street" -kadusta, jolla vierailu vei viimeisetkin haikailut hankkia paikallista "oikeaa" taidetta ja samalla tukea täkäläisia taiteilijoita. Painter's street on pieni katu, jossa eri taulukaupoissa myydään tauluja "joka makuun", Mona Lisasta Monet'n Lumpeisiin. Paikassa voi siis tilata kopion kuuluisien taiteilijoiden tauluista tai vaikkapa muotokuvan valokuvan perusteella. Maalaajina toimivat ilmeisesti usein taideopiskelijat. 

Onhan se kiva, että täältä voi ostaa juuri sellaisen taulun, kun haluaa, mutta originelleja taideteoksia etsivän on syytä olla varovainen. Tuntuisi halpamaiselta teettää täällä halpa kopio esimerkiksi suomalaistaiteilijan teoksesta. Jotenkin ymmärrän rikkaiden muotijättien kopioinnin, mutta taiteilijat yleensä eivät rahassa kieriskele... Paras vaihtoehto omalle kohdalleni ehkä olisi tilata maalaus itse ottamastani valokuvasta. Vai tulisiko mieleenne muita hyviä ideoita? Koen, että ehdottomasti kannattaa täältä tauluja ostaa ja teettää, mikäli löytää jotain miellyttävää, sillä hinnasta voinee täällä pudottaa nollan pois Suomen hintoihin verrattuna.
Tällainen olisi ihan hauska vaikka perheenjäsenistä. Tai Rollukasta eri ilmeineen.
Lauantaina tuli käytyä ERA-sirkuksessa, joka oli käymisen arvoinen. Hienoja akrobatiatemppuja ja muita taidonnäytteitä, jotka parhaimmillaan saivat leuan loksahtamaan. Varmasti minä opin ennemmin kiinaa, kuin vaikkapa heittelemään toisella jalallani posliinikippoja pääni päälle pinoon, samalla seistessäni yhdellä jalalla tasapainolaudalla. Kertomus ei tee oikeutta tempulle, eikä kuvia tuolla saanut ottaa. Eivät ne varmaan olisi hämärässä onnistuneetkaan. Joka tapauksessa suosittelen! 

Tällä viikollahan olen lähdössä retkeilemään Lushan mountainille torstaista sunnuntaihin. Odotan retkeä jännityksellä, enhän ole edes mennyt vielä kiinalaisessa junassa :) Luokaltamme ei lähde muita, sillä monilla on seuraavan viikon National Holidaylle tiedossa matkustamista. Loman jälkeisenä maanantaina meillä on kuukausikoe. Pieni sanelukoehan meillä on jokaisen kerran aluksi, ja niissä pärjätäkseen läksyt on tehtävä tunnollisesti. Henkilökohtaisesti koen nuo pikkutestit motivoivina. Osaan nyt ehkä 60 merkkiä, mikä on toki masentavan vähän, mutta alku sekin. Tympeintä tässä on se, että en mitenkään ehdi saavuttamaan kiinan lukutaitoa täällä oloaikanani. Todella ärsyttävää, että olen opiskellut monia kieliä, mutta en osaa hyvin kuin englantia. Täytyy kai vain tehdä se, mitä pystyy ja samalla kerätä kiinalaisia elämyksiä!


Pihamaatamme on koristeltu tuleviin juhliin liittyen.


Iltapäivän lepotauko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti