maanantai 3. syyskuuta 2012

Wo jiao Xi Ni. Wo shi Fenlan ren.

Ensimmäinen opiskelupäivä on nyt takana. Opettaja oli mukava ja vaikutti ammattitaitoiselta. Ryhmässä oli parikymmentä henkeä ympäri maailmaa. Korealaisia ja japanilaisia oli eniten, mutta lisäksi edustettuina olivat ainakin Intia, Brasilia, Ruotsi, Tanska, Ranska, Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Kreikka. Mukava varianssi siis. Ihan kiva oli myös huomata, etten ollut suinkaan ainoa aikuinen, vaan muitakin kotirouvia oli lähtenyt tälle tielle, kiinaa opiskelemaan. 

Lukukausi kestää tammikuun alkupuolelle saakka. Tavoitteena on, että siihen mennessä saavuttaisimme noin 500 sanan sanavaraston (kuultuna), tunnistamme 300 merkkiä ja pystymme kirjoittamaan jotain lyhyitä kappaleita. Kokeitakin on tiedossa joka kuukausi. Hyvä niin, tulee paremmin opiskeltua. Tiedossa on siis paljon harjoittelua ja luultavasti paljon väärinymmärryksiä... mutta kyllä se sitten palkitsee, kun asiointi alkaa onnistumaan maan kielellä!
Viikonloppuna  kävimme Shanghain vesieläinnäyttelyssä, joka oli Linnanmäen Sea lifen tapainen paikka. Tuolla oli tosin myös pingviinejä. "Jäälohkareet" oli tehty muovista... pääsivät pingut sentään uimaan siellä. Isoilla kaloilla ja pingviineillä olisi pitänyt olla enemmän tilaa, mutta eihän se mikään yllätys ollut. Oli siellä myös kummallisen näköisiä syvän meren kaloja, puhumattakaan meduusoista, jotka olivat erityisen kauniita. Kyllä sitä miettii, että miten ihmeellisiä asioita maailmassa onkaan, ei oma ymmärrys riitä. 







Vaikka kävimmekin Aquariumissa, niin Shanghain eläintarhaan en aio mennä. Sieltä tuskin voi iloisena lähteä pois. Anna kertoi, että siellä karhut polkevat pyörällä ja toki muitakin "hienoja näytöksiä" on ihmisten iloksi järjestetty. Koulutusmetodeista en edes halua kuulla. Eläinten kaltoinkohtelua näkee täällä jokaikisessä eläinkaupassa. Koirat odottavat päivästä toiseen näyteikkunassa pienenpienissä häkeissä tai lasikopeissa, että joku heidät ostaisi. Häkit ovat pieniä koiralle kuin koiralle, mutta pahimmalle tuntuu, kun näkee jonkun huskyn tms. siellä. Kävin tänään läheisessä eläinkaupassa ostamassa Royal Canin -ruokaa Rollelle. Paikka oli yksinkertaisesti kamala. Rolle saa tästä lähtien syödä marketin ruokaa. Onneksi ei ole kovin ronkeli kaveri kyseessä. 

2 kommenttia:

  1. Ni hao! Tsemppiä kielenopiskeluun! Minäkin aloitin Kosovon murteen opiskelun. Kyllähän kielenopiskelu on välillä verta, hikeä ja kyyneleitä. Älä lannistu, jos aasialaiset ryhmässä oppivat nopeammin kuin länkkärit. Meikäläisille toonikielet voi alkuun tuottaa vähän hankaluuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, onneksi aina oon tykänny kielistä, niin kuin varmaan sinäkin :)
      Kuulin, että korealaiset ovat kovia opiskelemaan ja edistymään... heidän nimensäkin olivat viisimerkkisiä, länkkäreillä paljon helpompia. Tsemppiä myös sulle sinne Kosovoon!

      Poista