lauantai 13. lokakuuta 2012

Rollen kuulumisia

Kirjoittelen vähän Rollen kuulumisia näin sunnuntaiaamun alkajaisiksi. Jätkä on nyt aika hienon näköinen, sillä eilen turkkia kammatessa sainkin pienen trimmauskohtauksen. Nypimme Rollea noin kuukausi takaperin, mutta silloin niskavillat olivat vielä aika tiukassa ja homma jäi vähän kesken. 

Pojasta on täällä viime aikoina kuoriutunut melkoinen vesipeto. Aikaisemmin se ei ole vedestä piitannut, vaan on ollut pikemminkin saunakaverina. Merkkejä muutoksesta oli havaittavissa jo kesällä, jolloin Rolle haki leluja rantavedestä ja kerran myös hyppäsi yllärinä soutuveneestä järveen. Nyt muutaman viime viikon ajan minua on aina suihkussa ollessani suihkuverhon takaa lähestynyt karvainen kuono. Rolle on osoittanut yhä lisääntyvää uteliaisuutta kylpyammetta kohtaan ja muutaman kerran innoissaan hypännytkin sinne suihkun ollessa päällä. Kerran ulkoillessamme se myös hyppelehti useamman kerran pihalla olevaan suihkulähteen altaaseen. 

 Jälleen kerran vettä ihmettelemässä

Kattokaa, meitsi on täällä ammeessa!


Muitakin muutoksia Rollessa on ilmaantunut, mutta uskon niiden liittyvän enemmän vanhentumiseen kuin muuttoon. Pakko ehkä myöntää, ettei Rolle taida tulla kaikkien koirien kanssa enää toimeen. Kohtaamisia irtiollessa on ollut varsin vähän, mutta ne muutamat kerrat ovat päättyneet Rollen vimmaan astua leikattuja uroksia ja yhteen kahakkaan kääpiövillakoiran kanssa. Olisi kovin mukavaa, kun koira saisi leikkiä parhaan kaverinsa Hutin ja "serkkupoika" Robinin kanssa. Mutta kun leikkiminen muiden kanssa ei tunnu onnistuvan, se saa tyytyä meihin.

Käytös ehkä johtuu siitä, että Rolle on leikkaamaton uros, vaikka tietysti koulutuksellakin ja sen puutteella voi olla osuutta asiaan. Suomessahan uroskoiria ei automaattisesti kastroida, mutta ulkomailla se taitaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus. Ehkä koiramme olisi vähän erilainen luonteeltaan, mikäli se olisi nuorempana leikattu, mutta toisaalta se on tällaisenaan ihana ja ei mielestämme mikään mahdottoman hankala näinkään. Vaikka tyttökoirien pissi kiinnostaa, niin ei meillä sentään yötä myöten valvota asian vuoksi, vaikka kuinka olisi juoksuisia koiria lähellä. Tämä arvio on värittynyt kaikella rakkaudella sitä omaa koiraa kohtaan, jota lapsesta saakka odotin, mutta mielestäni Rolle on pohjimmiltaan hyvin kiltti ja hyväntahtoinen. Yli-innokkuuteen voisimme vielä vähän puuttua, niin muidenkin ihmisten sydänten valloittaminen sujuisi nopeammin :)
Mitä ihmettä?! Maasta tulee vettä!





Täällä taloyhtiön pihalla useimmat kiinalaiset pitävät omia koiriaan ilman hihnaa, mikä ei suinkaan tarkoita sitä, että ne olisivat täysin omistajiensa hallinnassa. Me pidetään Rollea joskus irti täällä aidatulla pihalla, kun ei ole muita koiria näkyvissä (eli iltamyöhällä). Myös kaduilla on paljon koiria irti, ja jotkut koirat kyllä seuraavat omistajaansa hämmästyttävän hyvinkin. Muutamilla koirilla pidetään lenkeillä kenkiä (punaiset nahkakengät, ei mitkään tossut). Rollea tullaan haistelemaan ja haukkumaan lenkeillämme, joten siinä mielessä muita koiria kyllä tavataan. Eniten täällä on villakoiria, mutta myös kultaisia noutajia näkee aika paljon, samoin kääpiösnautsereita. Onpa täällä myös englannin buldoggi, mopsi, huskyja ja dobermannikin, muutamia rotuja mainitakseni. Kettuterrierejä ei ole, ja moni onkin tullut juttelemaan ja kyselemään Rollesta. Rolle pääsee meidän mukanamme myös lähikauppaamme, jossa tykätään koirista. Kerran kun oltiin Rollen kanssa aamukahvilla lähileipomossa, nuori mies halusi ottaa Rollesta monenmonta kuvaa. 

Lopuksi: Rolle lähettää lämpimiä terveisiä Leeville, Hutille, Robinille ja Äijälle sekä näiden turrien omistajille.



Tässä olohuoneen ikkunassa menee kiva limavana noin puolen metrin korkeudella. Jonkun nenän jälkiä...

Jännittävää taksimatkailua.

1 kommentti:

  1. Voi Rolle, se on niin söpö! Ja kyllä mäkin näyttäisin tolta, jos meidän taloyhtiön nurtsista alkais suihkuta vettä! Tosta teidän olkkarin maisemasta mä en nyt vaan pääse yli enkä ympäri, se on mielettömän upea!

    tytti

    VastaaPoista