lauantai 20. lokakuuta 2012

Sporttiset kiinalaiset

Ei taas tiedä mistä kirjoittaisi, kun aiheita olisi niin monia. 
Aloitetaan nyt vaikka kiinalaisten jumppatuokioista, joita olemme ihmetelleet tosissaan. 

Välillä tuntuu, että taloyhtiömme puisto on joku hassun kävelyn ministeriön testialue. Harva se päivä näemme uuden tyylin, jossa kävely tehdään tehostetusti koko vartaloa hyväksikäyttäen. Voi esimerkiksi viuhtoa käsiä vuorotellen oikealle ja vasemmalle tai läpsytellä niitä yhteen. Verenkierto lähtee myös mukavasti liikkeelle, kun taputtelee itseään kävellessään. On ihan mielenkiintoista, kun vastaan kävelee ihminen, joka blokkaa koko väylän, koska molemmat kädet ovat vaakasuoraan sivuilla. Eihän siinä mitään, väistetään nurmikolle. 

Vastapainoksi hassulta tuntuville liikuntatavoille täytyy tietysti muistaa, että kiinalaisillahan on valtavan pitkät perinteet esimerkiksi taichissa ja kungfussa. Joka-aamu ennen kahdeksaa taloyhtiömme puistossa kokoontuu ryhmä, joka vähintään tunnin ajan harjoittaa taichia perinteisen musiikin tahdissa. Useita kertoja olen myös nähnyt ryhmiä harjoittelemassa jonkinlaista esitystä, joka on kuin muodostelmatanssia. 


Välineistä urheileminen ei tosiaankaan ole kiinni. Hölkkäilyyn sopivat yhtä hyvin flipflopit, lenkkarit kuin korkkarit. Salilla näin eilen miehen, jolla oli nahkaiset kävelykengät, suorat housut ja neulepaita. Hän vietti aikaa mm. pystypunnerruslaitteessa ja juoksumatolla. Erikoista, mutta ei ole mitenkään ainutkertainen näky. 

Pukeutumisesta puheen ollen, kiinalaisia toisinaan tulee vastaan pyjama päällä kaduilla.  Shanghai kai yleisesti ottaen on yksi Aasian muodin keskittymistä, mutta ei sitä oikein voi yleistää kaikkiin kulkijoihin. Eipä kaikilla tietenkään ole varaa harrastaa vaatteiden shoppailua. Alakulttuurien edustajia näkee aika harvoin yleisessä katukuvassa. Muutaman pitkätukkamiehen olen nähnyt. Haluaisin saada valokuvan kiinalaisesta mopoilijasta, jolla on tyypilliseen tapaan yllään hengityssuojain kasvoilla, takki puettuna väärinpäin ja mopon sarviin teipatut hervottomat rukkaset. He vain usein kiitävät mopollaan ohi, ennen kuin ehdin saada kameraa esille.






1 kommentti:

  1. Sun ei auta kuin todellisessa naapurikyttäyksen hengessä mennä pihalle vaanimaan kamera ojossa. Noille rukkaskuville nauroin kyllä ihan kippurassa :D Maassa maan tavalla sitten vaan, mut muista Suomeen palatessasi, että täällä saatetaan katsoa pitkään!

    tytti

    VastaaPoista