maanantai 20. elokuuta 2012

Alkujärkytys alkaa taittua?

Ennen kuntoilua ehtii vielä kirjoittaa päivän kuulumiset. 
Juuri nyt tuntuu siltä, että on monta toivon hiventä ilmassa sen suhteen, että elämä täällä alkaa vielä maistumaan. Ei sillä, että se nyt hirveän kurjaa olisi tälläkään hetkellä, ei todellakaan. Minut tuntevat vain ehkä tietävät, että olen sinne Suomen kotiin aika kiintynyt. Luonnekin on ehkä enemmän kuivakka realisti kuin "maailmoja syleilevä". Suhteuttakaa siis kirjoitukseni em. spekseihin. 

No kuitenkin, niitä ilon aiheita on tullut lisää. Yhtenä päivänä eräs ystävällisen oloinen brittinainen aloitti juttelemaan tuossa pihalla, ja sen seurauksena olemma huomenna menossa tuoretorille ("wet market") ostamaan rehuja ja sen jälkeen kahvittelemaan jonnekin. Toivotaan, että juttu luistaa! Lisäksi täällä taloyhtiön klubitalolla on sellainen naisten tutustumisilta aina keskiviikkoisin. Ajattelin mennä sinne vakoilemaan ja tutustumaan. Syyskuussa on puolestaan tulossa Shanghain suomalaisten tapahtumia, jonne niin ikään yritän rohjeta mukaan. Vaikka tällaisia tapahtumia on, niin eihän se ystävystyminen silti helppoa tai itsestään selvää ole. Muistan mm. Kanadan vaihdon ajalta, että vaikka kuinka osallistuin opiskelijarientoihin, ei ystäviä tahtonut niistä löytyä, moikkaustuttuja vain. Lopulta hyvä kaveri löytyikin sattumalta, ja toivon että näin kävisi täällä Kiinassakin.

Ystävät ovat kovin tärkeitä, mutta eipäs väheksytä ruuan merkitystä. Täällä ollaan nimittäin jo päästy patojen äärelle, ja kuntosalilla saa viettää aika paljon aikaa kuluttaakseen esimerkiksi eilisen brunssin kalorit. Viikonloppuisin monet Shangain ravintolat tarjoavat brunsseja, joihin voi mennä viettämään päivää herkkujen kera. Eilen testasimme yhden version, joka ei tuottanut pettymystä, paitsi ehkä jälkiruokien suhteen (oma "erikoisalani"). Syntymäpäiväni kunniaksi yhdistimme brunssiin myös ns. free flow'n, johon kuului vapaasti olutta, sangriaa, kuoharia ja jotain muutakin alkoholijuomaa. Ruokana oli erilaisia alkupaloja (salaatteja, mereneläviä, juustoja, leikkeleitä... ) ja lisäksi kukin sai tilata yhden pääruuan, joka oli aamiaistyyppinen, esimerkiksi kunnon omeletti. Kahveja ja mehuja sai myös rajattomasti. Hintaa tällä oli alkoholin kanssa 300 rmb (noin 38 euroa) ja ilman alkoholia 180 rmb (noin 23 euroa). Tänään taas kävin aivan mahtavassa Element Fresh -ravintolassa lounaalla ja söin erinomaisen munakoisolla ja juustolla ym. täytetyn lämpimän sandwichin. 

Element Freshin "grilled seafood sallad"




Ihanan makuinen munakoiso-sandwich

Hintataso täällä Shanghaissa on jatkuvasti noususuuntainen, joten esimerkiksi parin vuoden takaiset hinnat ovat jo auttamatta historiaa. Tähän vaikuttavat palkkojen nousun lisäksi myös mm. valuuttakurssien muutokset. Kun ennen 100 rmb on voinut jakaa suoraan kymmenellä ja on saanut eurohinnan, niin tällä hetkellä 100 rmb vastaakin jo liki 13 euroa. Ruokailemaan totta kai pystyy tuota brunssia paljon edullisemminkin, etenkin kiinalaisissa ravintoloissa, mutta mitään superhalpaa ei ole tullut vielä vastaan. Kiinalaisesta ruuasta kuulee joskus Ikäviä juttuja, joten jonkin verran harkintaa kannattaa paikkojen valinnassakin käyttää. Suomalaisissakin lehdissä on raportoitu muun muassa melamiinilla terästetystä maidosta, tätä yleisempi ongelma on ilmeisesti kuitenkin paistinrasvan kierrätys viemärin kautta. (Linkissä NY Timesin juttu aiheesta.)



Rollella kaikki hyvin :)

2 kommenttia:

  1. Mukavaa että on hyvää ruokaa löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tulee varmasti syötyä paljon ulkona täällä... Tuosta brunssista vielä, että oli siis runsas tarjonta antipastojen suhteen ja pienempi nälkä olisi varmaan lähtenyt pelkästään sillä tilatulla pääannoksella. Vietimme tuolla jotain neljä tuntia, että kyllä siinä kerkesi koko rahalla syödä.

      Poista