keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kodin laittamista ja muita aktiviteetteja

Oon käynyt Ikeassa pari kertaa ostamassa kodin tarvikkeita. Tällä viikolla kävin toisen kerran ja tärväsin suurimman osan rahoista king size sijauspatjaan, sellaiseen Tempur-patjan tyyliseen. Täkäläiset eivät sijauspatjoista perusta vaan tykkäävät kovasta patjasta. No, ostettuani sijauspatjan aloin stressaamaan, että tuliko tehtyä hukkaostos, kun oikeastaan muutamassa viikossa olen jo tottunut nukkumaan siinä kovalla patjalla. Mutta onpahan nyt. 

Ikeassa syömässä.. ääh, säälittävää!

No arvatkaa mitä muuta siellä Ikeassa myytiin. No lihapullia tietysti, mutta myös siideriä! Pari oli pakko ostaa mukaan, ja ihan maistui sellaiselle makealle suomalaiselle limusiiderille. Ihan hyvälle siis maistui näin kuukauden siideritauon jälkeen. Nyt ei muuta kun joka päivä Ikeaan. No ei vaan. Viinihän täällä on kalliimpaa kuin Suomessa (paitsi kiinalainen). Olutta ja limpparia saa oikein halvalla. Joku cola-tölkki maksaa n.30 senttiä. Shoppailijoille on täällä valtavia ostosparatiiseja täynnä merkkiliikkeitä, mutta tuontituotteet ovat arvokkaita ja niinpä niitä ei välttämättä kannata täältä ostaa. Ehkä valikoimaa voi olla enemmän, mutta toisaalta kokoja ei. Minua tämä ei niin kovasti kosketa, koska en ole koskaan ollut mikään himoshoppailija, mutta kaikille muotitietoisille tiedoksi.

Ruoka koskettaa kaikkia... kiinalaista ruokaa saa halvalla. Muut ravintolat ovat kalliimpia, mutta yleisesti ottaen kuitenkin vähän halvempia kuin Suomessa. Viime vuosina kun on ollut paljon puhetta travellauksesta ja on näistä Madadventureja jne, niin näistä huolimatta en kyllä vielä ole minnekään katukeittöön mennyt syömään. On niissäkin varmasti eroja, mutta mistä ne maallikko erottaa? Kertokaa vaan, jos teillä on kokemusta. 

Yleisesti ottaen luulisi, että kasvisruoka olisi turvallisempi vaihtoehto, ei ainakaan tulisi syötyä rottaa. Toisaalta kasviksissa saattaa olla hirveästi jotain torjunta-aineiden jäämiä ym. myrkkyjä. Joku voi sanoa, että jos liikaa miettii, niin ei voi kohta mitään syödä. Kyllä välillä kuitenkin tätä tuumailen. Koko asia vaan on niin monipiippuinen, koska ruokaa voi pohtia oman turvallisuuden kannalta, hinnan kannalta, ekologisuuden tai muun eettisyyden kannalta. Jopa täällä Kiinassa myydään muuten jonkin verran "organic" tms. luomutuotteita, mutta ne taitavat olla yleensä tuontitavaraa muista maista.

Ei ehkä se kaikkein houkuttelevin kiinalainen katukeittiö. Tai sitten olen vain vähän nössö. Paikka on ihan lähikulmilla.             

Olen selannut netistä paljon, että mitä täällä oikein voisi tehdä. 
Ilmoittauduin Shanghain suomalaisiin ja menen sinne kyllä pian, kun syystapahtumat lähtevät käyntiin. Sitten täällä on sellainen Community Center, josta Anna vinkkasi minulle. Siitä tulee vähän mieleen kansalaisopisto, toisaalta taas monikulttuuriyhdistys Familia Club. 
Community Centerissä tarjotaan paljon kursseja ja jonkin verran myös retkiä kaupungin sisällä. Jotain intro-tilaisuuksiakin oli juuri Shanghaihin muuttaneille, esim. opastusta kaupungin terveyspalvelujen käyttöön ja ostosten tekemiseen. Osa tapahtumista oli ilmaisia, mutta varsinaiset kurssit olivat kyllä kalliimpia, kuin vaikka Familiassa. Ei ole niihin asiaa muuta kuin meillä rikkailla expateilla... Itse haluaisin kovasti ilmoittautua tai chi -kurssille :) 

Tai chi -kurssi alkaisi ensi viikon perjantaina, yritän kyllä päästä siihen. Kielikurssi alkaa vasta 18.9. Kumpa sekin alkaisi jo ensi viikolla, mutta ei. Joen toisella puolella olisi niitä paljonkin tarjolla, mutta tuo on kivasti kävelymatkan päässä. Netistä löysin lisäksi jonkin verran vapaaehtoistoimintamahdollisuuksia. Olisi esimerkiksi viittomamerkkien opettamista pienille lapsille. Aika näyttää, minkälaiseksi arkeni täällä muodostuu. 
 

Rolle sohvan selkänojalla, missäs muuallakaan.




 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti