maanantai 13. elokuuta 2012

Vinkkejä parempaan expat-elämään

Tervehdys taas, se on uusi viikko käynnissä! 
Eilinen sunnuntai meni jostain syystä ohi nokosia nokosten perään nukkuessa. Onneksi tänään on ollut aktiivisempi päivä; tapasin täällä pari vuotta asuneen suomalaisen Annan, siivosin ja pyykkäsin, kävin kaupassa ja salilla, sekä tietysti touhusin Rollen kanssa. Annan tapaaminen oli tosi hieno juttu, sillä hän kertoi minulle paljon hyödyllisiä vinkkejä siitä, miten täällä saa aikansa kulumaan. Oli puhetta kieliopinnoista, kokkauskursseista, shoppailupaikoista ja vaatteiden teettämisestä, muutamia teemoja mainitakseni. Hän myös kertoi ravintoloissa järjestettävistä Ladies' night -illoista, joissa naisille tarjotaan maksutta skumppaa. Suunnitelma oli mennä ylihuomenna sellaiseen. Täytyyhän minun ottaa selville näitä yöelämänkin paikkoja, että osaan sitten vieraita kierrättää :) 

Shoppailuvinkit tulevat todella tarpeeseen, sillä täällä on omat alueensa kullekin tavaratyypille. Kaikkia tavaroita kyllä saa muualtakin, mutta tietyissä paikoissa valikoima on laaja ja hinnat edullisimmat. Feikkimarkkinoiden lisäksi on antiikkimarkkinat, silmälasimarkkinat, kukkamarkkinat jne. Kuulemma silmälasit oikeilla vahvuuksilla voi teettää noilla rillimarkkinoilla tunnissa ja ei maksa kuin parikymppiä. Isoja huonekasveja voi ostaa ruukuissaan ja sopia kotiinkuljetuksen. Itse asiassa kaikkea saa kotiin kuljetettuna konserttilipuista lähtien, kun vain osaa toimia. Feikkimarkkinat on siis paikka, jossa myydään näitä laukkujen, kellojen ym. merkkituotteiden kopioita. Varmasti minulla kestää aikaa tässä opettelussa, mutta mahtavaa tietenkin on saada näitä vinkkejä jo heti alkuunsa.   

Klubitalon kuntosalilla olen käynyt jo neljä kertaa ja yritän jatkaa tätä hyvin alkanutta harrastusta. Itse asiassa se tekee tosi hyvää, koska muuten liikunta jää kovin vähäiseksi, kun ei tuolla ulkona jaksa kovin kauan kävellä kuumuuden vuoksi. Klubitalolla on jotain jumppiakin tarjolla maksutta, pitää tietysti käydä testaamassa paikallinen zumba :) 

Tässä vielä tuoreita kuvia taloyhtiön ulkoilualueelta, nättiä on kyllä. 
 


4 kommenttia:

  1. Moikka! Kiva, kun päivität blogia! Hienoja uutisia, että Rollukka on kotona taas ja sait inside-vinkkejä Annalta. Silmälasien teettäminen kuulostais kyllä makealta. Vihreältä näyttää kyllä, aivan erilaiselta kuin on ehkä ajatellut. Voikaa hyvin & terveisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Heidi, ei tuota vihreätä muuten niin paljon olekaan, mutta oikein kiva piha tässä omalla alueella :)

      Poista
    2. Ihania tarinoita ja kuvia. Kiva kuulla, että kaikki on hyvin ja Rollekin toipumassa. Intoa kiinankielen opiskeluun. Nuo markkinat kuulostaa mahtavilta. Kaikkea hyvää teille:)

      Poista
    3. Kiitos Tuija, kiva kun luet raapustelujani :) Kaikkea hyvää myös sulle syksyyn! Koitan täällä kuntoilla, niin nähdään taas Satsissa kun tuun :)

      Poista