tiistai 7. elokuuta 2012

Kuuma on ja kummaa.

Shanghaihin on luvattu jonkinmoista hirmumyrskyä. Iltamassa satoi vähän vettä, mutta mitään ihmeellistä ei ole ollut havaittavissa sään suhteen (kuuma edelleen). Viikonloppunakin täällä oli jo kaksi myrskyä, jotka niin ikään jäivät huomaamatta navakkaa tuulta lukuun ottamatta. Säätila ei siis saanut minua pitäytymään sisällä tänäänkään, vaikka hikoilenkin ällöttävästi. 

Käppäilin jälleen lähialueilla ja kävin Suning-liikkeessä vertailemassa pölynimurien hintoja. Sain myös imuriesittelyn kiinaksi ja elekielellä, mutta jätin vielä ostamatta. Liikkeessä oli myynnissä myös hierontatuoleja, ja tiestysti siellä oli mies nukkumassa. Miksi kiinalaiset nukkuvat päivisin niin moninaisissa paikoissa? Vierailin jossain kauppahallin tyylisessä ja myyjistä vähintään puolet veteli sikeitä. Jos haluaisin ostaa jotain, pitäisikö heidät herättää, vai olisiko parempi antaa heidän jatkaa unia ja ostaa jostain muualta? Minullakin on ollut viimeisen parin vuoden aikana taipumus nokostella esimerkiksi silloin tällöin kulkuvälineissä, täällä se olisi ilmeisen hyväksytty tapa. 

Rolle-koiramme on ollut perjantaista lähtien karanteenissa. Se on vaikeaa, mutta muutaman päivän päästä meidän pitäisi saada se mamin mussukka tänne. Paperisota koiran saamiseksi Kiinaan on ollut hiukan haasteellinen ja edelleen täällä paikan päällä paperit ovat liikkuneet edestakaisin. Eräältä toiselta suomalaiskoiralta puuttui yhdenlainen maa- ja metsätalousministeriön todistus Kiinaan vietävästä koirasta, koska ko. lomake on vanha, eikä sitä löydy enää netistä. Vantaan kaupungin eläinlääkäri sattui tietämään tämän lomakkeen kokemuksensa perusteella, hänkin tosin joutui kaivelemaan paperia aika tovin. Miksiköhän Suomi on lakkauttanut lomakkeen, jota vielä tarvitaan?  







2 kommenttia:

  1. Hyvältä, hurjalta ja ihmeelliseltä vaikuttaa! Vielä kun saatte Rollen kotiin ja totut keliin, niin eiköhän se siitä. Tääl on ollut hyvää säätä viikonlopun ajan, mutta nyt taas kylmempää. Ei taida olla kesä 2012 järin lämmin edes elokuussa.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa jännältä. Uskon että totut siellä olemiseen ja ehkä kuumuuteenkin. Pidä kuntoasi yllä siellä kaukana, jotta palattuasi päästää taas sats:iin kuntoilemaan. Toivottavasti saatte Rollen pian kotiinne. Täällä tosiaankin on kylmää - tuulista ja sateista.

    Kokemusrikkaita päiviä sinulle sinne! T. Tuija

    VastaaPoista