keskiviikko 8. elokuuta 2012

Taifuuni ja terveystarkastus

Täytyy vähän ottaa takaisin tuota myrskyn vähättelyä, kyllä tänään on piisannut tuulta ja vettä. Ruokakaupassa oli pakko käydä, koska ei ollut ruokaa ja kotiinkuljetuspalvelu "Sherpa" laittoi pillit pussiin sään vuoksi. Sateenvarjolla ei tehnyt tietenkään mitään noin kovassa tuulessa, joten parissa minuutissa olin aivan läpimärkä. Vesi ei haittaa, onneksi ei tippunut puun oksaa päähän tai muuta vastaavaa - kaatuneita puitakin näkyi jokunen. Toivottavasti ei ole tullut pahoja vahinkoja muualla päin seutua, meillä ei ole mitään hätää. Kaupasta löysin jotain lihaa, en ole varma mitä oli, mutta alashan tuo meni.

Kävin tänään autokuljetuksella maahantulleiden terveystarkastuksessa. Prosessi oli kyseisessä konttorissa todella hiottu kuntoon. Puolessa tunnissa olin käynyt noin kymmenessä eri huoneessa, joissa mitattiin pituus, paino, verenpaine, näkö, kurkattiin nieluun, ultrattiin ja palpoitiin vatsa, otettiin verikokeet, sydänfilmi ja keuhkokuva. Asiakkaalle ei puhuttu muuta kuin pakolliset ohjeet, eipä meillä tosin yhteistä kieltä olisi ollutkaan. Lähes kaikki em. testeistä oli tehty Suomessakin juuri ennen lähtöä. Tämä oli kuitenkin pakollinen tsekkaus, eivätkä nuo aiemmat tulokset kiinnostaneet ketään, vaikka ne oli otettu Kiinan viisumia varten. Terveyskortti pitäisi tulla tiistaina, sen jälkeen käymme residence permitin kimppuun. 

Iltaisin olemme viettäneet aikaa mm. katsomalla Moderni perhe-sarjaa dvd:ltä. Se on hauska ja hyvä, en tiennytkään. Olen myös aloittanut kiinan opiskelun itsekseni, opettajan löytymistä odottaessa. Nuo flash-cardit, joita saimme mieheni työkaverilta läksiäislahjaksi, ovat kerrassaan kätevät opetteluun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti